2014

Informacinių technologijų mokytojų metodinė diena – konferencija „Netradicinė informacinių technologijų pamoka”

 

2014 m. balandžio 17 d. Kauno rajono švietimo centre įvyko informacinių technologijų mokytojų metodinė diena – konferencija „Netradicinė informacinių technologijų pamoka”. Visus dalyvius pasveikino renginio organizatorė Aistė Florentina Kantautienė, Šlienavos pagrindinės mokyklos informacinių technologijų mokytoja.

Konferencijos metu buvo skaityta 10 pranešimų. Vieną iš jų – stendinį pranešimą apie integruotą informacinių technologijų ir matematikos pamoką „Piešiu matematika”, pristatė Akademijos Ugnės Karvelis IT mokytoja Sonata Salelionienė. Mokytoja taip pat pasidalino savo patirtimi apie vestas integruotas pamokas, kuriose buvo naudojamasi „Scratch“ programėle, kurtą filmą su mokiniais.

Video pranešimą apie lietuvių kalbos ir IT integruotą pamoką „Kalėdinę pasaką sukurkime patys” pristatė Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos mokytoja Ingrida Subačienė.

Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokytojos Vilma Gedvilienė ir Laima Gaižutienė dalinosi savo patirtimi apie projektą „Mano pašaukimas ir karjera” bei „Stažuotę šaly, kur žmonės moka mylėti”.

Kauno rajono švietimo centro bibliotekininkė Daiva Klimantavičienė pristatė švietimo centro vykdomą Leonardo da Vinci tarptautinį projektą „Švietimo specialistų profesinių kompetencijų tobulinimas, siekiant pagerinti ugdymo kokybę mokymo įstaigose“, pasidalino įspūdžiais apie projekto partnerių susitikimą Turkijoje bei šios šalies švietimo sistemą, papasakojo apie kompiuterinių technologijųs diegimo į Turkijos mokyklas projektą FATIH.

Vilija Banaiteinė, Mastaičių pagrindinės mokyklos mokytoja, pristatė savo patirtį pranešime„LEGO robotika mokykloje – taip ar ne?”. Konferencijos dalyviai galėjo patys pamatyti, kaip atrodo robotukas.

Apie „Integruotas informacinių technologijų pamokas su skaitmeninėmis mokymo priemonėmis” pasakojo Piliuonos vidurinės mokyklos mokytoja Rozvita Brazaitienė. Ji pristatė keletą skaitmeninių mokymosi priemonių, skirtų ne vien tik informacinių technologijų pamokoms, bet ir kitiems mokomiesiems. Taip pat pristatė savo pamokose taikomą vertinimo įrankį„Voratinklis”.

Šlienavos pagrindinės mokyklos mokytoja Aistė Florentina Kantautienė skaitė pranešimą „Integruotos informacinių technologijų pamokos“, kurio metu aptarė integruotą biologijos ir IT projektą „Biologija plakate” ir integruotą IT ir lietuvių k. projektą „Kalendorius” bei pristatė keletą mokinių darbų.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos informacinių technologijų mokytoja Virginija Levanauskaitė skaitė pranešimą„Metodinės medžiagos naudojimo galimybės. Mokinių kūrybinių darbų atlikimas ir vertinimas”. Mokytoja pasidalino metodinėmis priemonėmis naudojamomis pamokose, tai testavimo svetaine, grafikos rengyklės pamokomis, aptarė pavykusią mokinių pamoką – diskusiją. Be to, kaip IT mokytojų būrelio pirmininkė, pristatė planuojamo PUPP mokinių kūrybinių darbų vertinimo pakeitimus bei metodinę medžiagą 7-8 kl. mokiniams pagal pasiekimų lygius.

Konferencijos pabaigoje mokytojai diskutavo, apibendrino konferencijoje įgyta patirtį.

 

Virginija Levanauskaitė
Kauno r. IT mokytojų metodinio būrelio pirmininkė