2013

2013 m. kovo 20 d. į Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją rinkosi Kauno r. informacinių technologijų konkurso “Įdomu, paprasta, naudinga 2013” dalyviai iš įvairių Kauno rajono mokyklų bei gimnazijų.

Konkursas atgimė po 8 metų pertraukos. Jame varžėsi Čekiškės Pr.Dovydaičio vidurinės mokyklos, Raudondvario gimnazijos, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos, Šlienavos pagrindinės mokyklos, Garliavos vidurinės mokyklos, Mastaičių pagrindinės mokyklos bei Vilkijos gimnazijos 7-10 klasių komandos. Mokiniai renginio pradžioje pristatė savo komandas, po to teko atliko komandines užduotis bei dirbo  individualiai. Septintokai turėjo susidoroti su tekstų rengyklės, aštuntokai – su skaičiuoklės užduotimis, devintokai turėjo įveikti testą, o dešimtokai pademonstruoti darbo su grafikos rengykle įgūdžius.  Komandoms teko rungtis “Žaibo turnyre”, kurio metu mokiniai galėjo padidinti savo taškų skaičių. Po visų rungčių teko palūkėti, kol vertinimo komisija vertino ir skaičiavo rezultatus.

Konkurso nugalėtojais ir I-osios vietos laimėtojais tapo Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos mokinių komanda,  II-osios vietos laimėtojais tapo Raudondvario gimnazijos mokinių komanda, o III-ios vietos laimėtojais tapo Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokinių komanda.

Džiaugiamės ir dar kartą sveikiname  laimėtojus. Tikimės, kad šis konkursas gyvuos ir toliau.

Konkurso video

Kauno r. informacinių technologijų mokytojų metodinio būrelio primininkė,
Virginija Levanauskaitė

Konkurso „Įdomu, paprasta, naudinga 2013” užduotys:

Komandinė užduotis pav1pav2pav3 (užduočiai atlikti reikia mokėti ne tik sudaryti paieškos raktinius žodžius, bet ir ieškoti pagal paveikslėlį. Daugiau žr. čia)

7 kl.

8 kl.

9 kl.

10 kl., paveikslėlis (jeigu GIMP’as laikomas atviro kodo Photoshop’u, tai Pixlr – online Photoshop’as )

 Nuotraukos iš renginio