2015

Kaip ir kasmet Kauno r. mokiniai 2015 m. balandžio 24 d. rinkosi į KTU e-mokymosi centrą, kuriame vyko Kauno r. mokinių informacinių technologijų konferencija-konkursas „Mes informacinėje visuomenėje 2015“.

Mūsų konferencijoje dalyvavo KTU E.mokymosi technologijų centro vadovas Gytis Cibulskis.  Jis trumpai supažindino susirinkusius mokinius ir mokytojus su informacinių technologijų kaita.  Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Kauno r. kultūros, švietimo ir sporto skyriaus ugdymo poskyrio vyriausioji specialistė Sondra Pakalnienė.

Renginys prasidėjo nuo konferencijos pranešimų, kurių šiemet buvo net 12. Pranešimus skaitė mokiniai nuo 5 klasės iki 11 klasės, ir šiemet labai stebino ir džiugino jaunųjų informatikų – 5-8 kl.  mokinių pranešimai: Dovydo Vaičiukyno „Operacinė sistema lengvai – „Lemon OS““ iš Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos 5 klasės, Tomo Krulikausko  „Mokausi programuoti GreenFoot“ iš  Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazijos  6 klasės ir kt.

 

Savo sukurtą svetainę „Keisčiausi pasaulio muziejai“ pristatė Augustė Čiukšytė iš  Kauno r. Šlienavos pagrindinės mokyklos 10 klasės. Savo patirtimi dirbant su robotuku pasidalino Erikas Nekrašas, IIIg klasės mokinys iš Domeikavos gimnazijos, pranešime „Roboto „Robas” nuotolinis valdymas”.

Dalyviams buvo leista net dalyvauti sukurtose interaktyviose viktorinose, kurias pranešime „Interaktyvios viktorinos bei kortelės“  pristatė Gabrielė Klimavičiūtė, Žilvinas Šemeta, Gabija Gruzdytė, II g. klasės mokiniai iš  Vandžiogalos gimnazijos.

Pranešimą „Sportas – gyvenimo būdas“ skaitė ir svečiai iš Kauno miesto, tai KTU Inžinerijos licėjaus 10 klasės mokinės Gabrielė Dambrauskaitė ir Viktorija Eimontaitė.

Pranešimai buvo įdomūs, galėjome sužinoti daug naujovių ir kuo gyvena mūsų mokiniai. Tačiau vien pranešimais mūsų konferencija neapsiriboja. Kartu vyko ir plakatų konkursas „Mūsų miesteliai“, kuris buvo skirtas 2015-iems etnografinių regionų metams. Konkurse buvo pristatyta  19 plakatų, kuriuose vaizduojamos lankytinos Kauno r.  miestelių vietos, miestelius garsinantys žmonės, saugomi objektai. Konkurso nugalėtojai buvo renkami 5-7 kl., 8-9 kl. bei 10-11 kl. grupėse.  Aktyviausi dalyviai buvo Raudondvario gimnazijos mokiniai, kurie konkursui pristatė net 9 plakatus. Džiaugiamės mokinių aktyvumu. Pertraukos metu susirinkusieji galėjo apžiūrėti plakatus bei savo balsą atiduoti už labiausiai patikusį.

Visus mokinių sukurtus plakatus pamatyti kviesime į parodą, kuri pradės savo žygį per Kauno rajoną nuo Kauno r. švietimo centro.

Kauno r. švietimo centro atstovė Daiva Klimantavičienė ir Kauno r. informacinių technologijų mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Virginija Levanauskaitė įteikė padėkos raštus konferencijos dalyviams bei diplomus konkurso nugalėtojams. I-osios vietos laimėtojams buvo įteikti prizai – atmintukai.

Konkurso nugalėtojai:

5-7 klasės

I – Saulė Pranculytė, Kauno r. Raudondvario gimnazija

II – Steponas Lukoševičius,  Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazija

III – Nomeda Šarikovaitė, Kauno r. Raudondvario gimnazija

III – Lukrecija Michailovaitė, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla

8-9 klasės

I – Matas Sabaitis, Kauno r. Raudondvario gimnazija

II – Karolina Butkutė,  Austėja Mikoliūnaitė, Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazija

III – Gabrielė Bartusevičiūtė, Šlienavos pagrindinė mokykla

10-11 klasės

I – Laura Vaidelytė, Kauno r. Vilkijos gimnazija

II – Titas Laurinaitis, Piliuonos vidurinė mokykla

III – Ugnė Šabonaitė, Kauno r. Raudondvario gimnazija

Publikos simpatijos atiteko Vandžiogalos gimnazijos mokinės Gabijos Gruzdytės sukurtam plakatui.

Dėkojame Vilkijos gimnazijos mokytojoms Aušrai Polonskienei ir Aurelijai Chamrovski už puikiai suorganizuotą renginį bei konkurso darbų vertintojoms  Aurelijai Chamrovski (Vilkijos gimnazija), Rasai Vitkevičienei (Raudondvario gimnazija), Juratei Kondratavičienei (Vandžiogalos gimnazija) bei Aistei Florentinai Kantautienei (Šlienavos pagrindinė mokykla).

Džiaugiamės gausiu dalyvių skaičiumi ir iki kitų susitikimų.

Renginio akimirkos: http://tinyurl.com/pq93hcz

 

Virginija Levanauskaitė
Kauno r. informacinių technologijų mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Kauno r. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos informacinių technologijų mokytoja